Kuhinja Socijalne zadruge „Kora“ opremljena sredstvima iz EU fondova

U srijedu 27. travnja 2016. održalo se svečano otvorenje kuhinje socijalne zadruge „Kora“ u Majuru. Socijalna zadruga „Kora“ je osnovana te kuhinja opremljena u okviru projekta „Žene traže novu šansu“, kojeg provodi Općina Majur, dok Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak sudjeluje u ulozi partnera. Projekt „Žene traže novu šansu“ je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – Faza II“. 

Projekt je započeo s provedbom 26.2.2015. i trajati će 20 mjeseci. Vrijednost projekta je 108.246,62 EUR. Specifični cilj projekta je osnaživanje, educiranje i povezivanje ranjivih skupina žena na području Općina Majur, Donji Kukuruzari i Grada Hrvatska Kostajnica. U provedbu projekta su se uključile nezaposlene žene koje su stekle nova znanja i vještine, kako bi postale konkurentnije na tržištu rada. Zapošljavanje žena se potaklo i kroz osnivanje same zadruge.

Kuhinju je svečano otvorila načelnica općine Majur, gđa. Klementina Karanović. Kuhinja je otvorena u prostorijama stare škole u Majuru, a koristiti će ju članice zadruge za pripremu jela i slastica. Zasad su proizvodile energetske pločice i kolače po starinskim receptima iz Hrvatske Kostajnice. Proizvodi će se prezentirati po sajmovima u Hrvatskoj. Kuhinja je opremljena profesionalnom opremom sredstvima iz projekta.

 

  ,

 


 

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.