Drugi međužupanijski sastanak mladih i donositelja odluka u Vukovaru

U četvrtak 5. listopada 2017. godine održao se drugi međužupanijski sastanak u okviru projekta „U čem' je problem?“ kojeg provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak. Svrha međužupanijskih sastanaka jest razmijeniti iskustva i predstaviti rezultate rada radnih skupina iz Sisačko-moslavačke, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Od početka projekta u veljači, mlade osobe i donositelji odluka stjecali su nova znanja u području razvoja politika za mlade i zajedno otkrivali goruće probleme i prioritete mladih u tri spomenete županije. Međužupanijski sastanci su prilika za nastavak strukturiranog dijalog između donositelja odluka i mladih osoba.

Sastanak je otvorila gđa. Jasna Kolar, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovara koja je pozdravila sudionike s nekoliko prigodnih riječi i kratkim pregledom stanja na tržištu rada u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Istaknula je kako je u Vukovaru nedavno otvoren CISOK - Centar za informiranje, savjetovanje i karijeru, koji su sudionici imali priliku posjetiti. U CISOK-u Vukovar mladi mogu dobiti informacije o zanimanjima i zaposlenju, nastavku školovanja, mogućnostima dodatnog usavršavanja ili savjetovanje o smjeru u karijeri. Riječ je preuzela gđa. Štefica Tominović, voditeljica projekta iz Područnog ureda Siska, koja je sumirala dosadašnji rad u projektu i podsjetila na zaključke s prvog međužupanijskog sastanka koji je održan u rujnu u Sisku. Sastanak je vodila gđa. Karolina Šiš Živanović, predstavnica PRONI centra za socijalno podučavanje ureda u Vukovaru. PRONI Centar za socijalno podučavanje je partner u projektu koji ima značaju ulogu kao organizacija s bogatim iskustvom u području rada s mladima.

Na sastanku je sudjelovalo 20 osoba, od kojih je 11 donositelja odluka i 9 mladih osoba do 30 godina starosti. U ulozi donositelja odluka sudjelovali su predstavnici nositelja i partnera u projektu: Štefica Tominović i Tamara Đurin Protulipac iz HZZ Područnog ureda Sisak, Marija Koški iz HZZ Regionalnog ureda Osijek, Monika Živković iz Područnog ureda Vukovar, Ivan Kirinčić iz Sisačko-moslavačke županije, Damir Lajoš iz Osječko-baranjske županije, Magdalena Markasović iz Vukovarsko-srijemske županije, Karolina Šoš Živanović, Zdenka Radić i Igor Kovač iz PRONI Centra za socijalo podučavanje te Matea Strižić iz Agencije lokalne demokracije Sisak. Sljedeći, i zadnji, međužupanijski sastanak će se održati 9. studenog u Osijeku.

Projekt „U čem' je problem?“ proizašao je iz potrebe veće uključenosti mladih u društvo odnosno procese donošenja odluka i kreiranju politika za mlade. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak. Projekt je financiran kroz program ERASMUS+, Ključna aktivnost 3: Podrška reformi politike, a provodi se od 1.veljače 2017. do 31.siječnja 2018. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt „U čem' je problem?“ provodi

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE
PODRUČNI URED SISAK

 

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.