Projekt „Učini obr(A)t“

U četvrtak, 17.rujna 2015., održana je konferencija za novinare u okviru projekta „Učini obr(A)t“ kojeg provodi Sisačko-moslavačka županija zajedno s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Sisak i Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtničkom komorom Sisačko-moslavačke županije. Konferencija se održala u prostorijama Sisačko-moslavačke županije, nakon čega je uslijedio i prvi partnerski sastanak.

 

Na početku konferencije su gđa. Gordana Šegović, predstojnica Područnog ureda Sisak i gdin. Adolf Cvanciger, predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu koji promiče obrtnička zanimanja u Sisačko-moslavačkoj županiji, nakon čega je župan Sisačko-moslavačke županije gdin. Ivo Žinić prisutnima predstavio projekt.
Cilj projekta „Učini obr(A)t“ je promovirati poduzetničku kulturu i deficitarna obrtnička zanimanja, ojačati vezu obrazovanja i potreba tržišta rada, potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u deficitarnim obrtničkim zanimanjima te na taj način pridonijeti regionalnom razvoju. Projekt će promotivnom kampanjom obuhvatiti 18 osnovnih škola s potpomognutih područja u SMŽ u kojima će se promicati obrtnička zanimanja među učenicima završnih razreda osnovnih škola kako bi ih se potaknulo na upis u ista. U svrhu promocije obrtništva, planirana je i organizacija izložbe tradicionalnih i umjetničkih obrta, revija radnih odijela te prezentacija deficitarnih zanimanja u Sisku, kao i prezentacija vještina učenika obrtničkih škola uređenjem javnog prostora u središtu grada Siska (prostor oko Obrtničke komore SMŽ). Bit će organiziran i posjet međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu i sastanak s predstavnicima Bavarske obrtničke komore.

Projekt „Učini obr(A)t“ je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Započeo je s provedbom 20.srpnja 2015. i trajati će godinu dana. Vrijednost projekta je 367.002,00 kn, od čega bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 292.062,00 kn.
 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
 

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.