Rezultat istraživanja o pokretanju društvenog poduzetništva

U sklopu natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II“ Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak od studenog 2014. provodi projekt „Za vaše uključivanje“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je poboljšati socijalno uključivanje i uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada.

Jedna od planiranih projektnih aktivnosti je i uspostavljanje temelja za razvoj modela socijalnog poduzetništva u Sisačko – moslavačkoj županiji (SMŽ) kao modela koji će voditi ka osnivanju novih prilika i mogućnosti za zapošljavanje osoba s invaliditetom. U okviru spomenute projektne aktivnosti izvedene su sljedeće usluge:

 

1. Istraživanje tržišta SMŽ: Istraživanje potencijala za razvoj društvenog poduzetništva i definiranje temelja za razvoj istog na području SMŽ uz specificiranje vrste socijalnog poduzetništva koje najbolje odgovara gospodarskim, demografskim, geografskim i socijalnim uvjetima u SMŽ.

 

2. Izrada poslovnog plana: Izrađivanje poslovnog plana namijenjenog organizacijama civilnog društva (udrugama, zadrugama i sl.) koje kroz formu društvenog poduzetništva kao djelatnost imaju ili će imati izradu i prodaju uporabnih predmeta od drveta, obnovljenog korištenog drvenog namještaja i keramike.

 

3. Izrada prodajne strategije: Izrađivanje prodajne strategije koja će obuhvatiti mogućnosti i metodologiju plasiranja robe na tržište i prodaju iste. Prodajna strategija je namijenjena organizacijama civilnog društva koje kroz formu društvenog poduzetništva kao djelatnost imaju ili će imati plasman i prodaju uporabnih predmeta od drveta, obnovljenog korištenog drvenog namještaja i keramike na državno tržište.

 

Kao rezultat provedenih istraživanja izrađeni su dokumenti namijenjeni organizacijama civilnog društva: Izvješće o provedenom istraživanju tržišta SMŽ, Poslovni plan i Prodajna strategija. Sve navedeno se nalazi u jednom dokumentu koji možete pogledati ovdje.

 

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.