Održana radionica „Upravljanje projektnim ciklusom - PCM“

U sklopu projekta „Partnership for Progres – P4P“ 2. i 3.4.2014. u prostorijama Razvojne agencije SI-MO-RA d.o.o. održana je radionica „Upravljanje projektnim ciklusom - PCM“.

Predavačica je bila gospođa Ines Gruica Devčić iz tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.
Na radionici se govorilo o strukturnim fondovima kao novom instrumentu financiranja razvojnih ciljeva za Republiku Hrvatsku. Sredstava je na raspolaganju mnogo više nego u prethodnim godinama i očekuje se da će se ovim instrumentom moći financirati više organizacija i tema.

Jedna od najraširenijih tehnika u pripremi projekata je “upravljanje projektnim ciklusom” ili “project cycle management” (PCM). Ovu tehniku je usvojila i Europska komisija još 1993. budući da predstavlja sveobuhvatan pristup koji se primjenjuje na svim razinama planiranja projekata. PCM se sastoji se od seta alata i praktičnih tehnika koji su kroz vježbe prikazani na ovom seminaru.

Ova radionica provođena je unutar projektne aktivnosti koja je vezana uz podizanje kapaciteta članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje na području SMŽ u svrhu edukacije za pripremu projektnih prijedloga za natječaje koji će biti objavljeni u skorije vrijeme, a tiču se sektora razvoja ljudskih potencijala. Kao najvažniji fond za financiranje projekata u sektoru razvoja ljudskih potencijala naveden je Europski socijalni fond.

Radionici je prisustvovalo dvadesetak polaznika koji su radionicu ocijenili uspješnom.

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.