Projekt „Priprema, pozor, posao“ – „Što smo ostvarili u 2019., a što nas čeka u 2020. godini?“

Projekt „Priprema, pozor, posao“, kojeg Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina provodi od 14. svibnja 2018. godine, ušao je u zadnju godinu provedbe. Projekt je odobren po natječaju „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III'' koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je povećati zapošljivost mladih osoba i dugotrajno nezaposlenih osoba s područja SMŽ jačanjem njihovih formalnih i neformalnih kompetencija koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovom uključivanju u svijet rada, kao i osnažiti učenike završnih razreda strukovnih srednjih škola za uključivanje na tržište rada. Kako bi se ostvario taj cilj predviđene su brojne aktivnosti od kojih je većina do sada provedena.
U 2019. godini u okviru novoosnovanog Kluba za zapošljavanje odrađene su aktivnosti za nezaposlene osobe u 2 ciklusa (u Kutini i Sisku). U ove aktivnosti uključilo se 29 osoba. Za 59 učenika završnih razreda Srednje škole Novska, Tehničke škole Kutina i Tehničke škole Sisak održane su skraćene aktivnosti Kluba za zapošljavanje u kojima su učenici dobili informacije o tržištu rada i mogućnostima zaposlenja po završetku školovanja. U Tehničkoj školi Sisak 11 nezaposlenih osoba završilo je osposobljavanje za 3D CAD dizajnera nakon čega su im svečano dodijeljena Uvjerenja o završenom obrazovanju. U suradnji sa Tehničkom školom Sisak i Tehnička škola Kutina osmislila je program osposobljavanja odraslih za 3D CAD dizajnera koji je trenutno u postupku verifikacije, a prvi bi polaznici trebali krenuti na osposobljavanje u proljeće 2020. On-line edukaciju za specijalistu internetskog marketinga uspješno je završilo 15 nezaposlenih osoba dok je Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. u Sisku održala neformalno usavršavanje za 19 nezaposlenih osoba o samozapošljavanju, marketingu, izradi poslovnih planova i EU projekata. U suradnji s partnerom projekta, Pučkim otvorenim Učilištem Kutina, održan je ubrzani tečaj engleskog i njemačkog jezika u koje su se uključile 23 nezaposlene osobe.
U 2020. godini u okviru projekta biti će održan još jedan ciklus usavršavanja stranih jezika u Pučkom otvorenom učilištu Kutina, osposobljavanje za 3D CAD dizajnere u Tehničkoj školi Kutina, neformalne radionice SI-MO-RE u Novskoj, 2 ciklusa Klub za zapošljavanje te skraćene aktivnosti Kluba za zapošljavanje za učenike srednjih škola.

 

 

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.