Internetska trgovina TIPS&TRICKS

Kako bi internetska trgovina uspješno poslovala, osim lijepe i funkcionalne internetske stranice, CMS-a, CRM-a, korisničke podrške i kvalitetnih proizvoda, vlasnik iste treba imati i određena znanja o psihologiji prodaje.

Moderan kupac koji kupuje u internetskoj trgovini očekuje od prodavača sigurnost, povjerenje, odgovornost, empatiju i ugodno okruženje. Sigurnost i povjerenje zasigurno su najvažniji kako bi se spriječila zlouporaba podataka i kupoprodajna aktivnost završila uspješno za obje strane.
Internetska trgovina koja je funkcionalna i pregledna te jednostavna za upotrebu stvara pozitivna iskustva i lakše dobiva povjerenje kupaca. U slučaju da se ipak potkrade pogreška pa kupac uloži žalbu na kupoprodajni ugovor, važno je pokazati empatiju i riješiti problem na obostrano zadovoljstvo. Na društvenim mrežama danas postoje crne liste trgovaca koje svakako treba izbjeći, a društvene mreže kao i cjelokupno poslovanje iskoristiti za stvaranje pozitivne priče o proizvodu, trgovini i kompaniji.
A prije svega, čak i prije nastanka internetske trgovine, potrebno je odrediti ciljnu skupinu kupaca, shvatiti njihove želje i potrebe te način na koji donose odluke o kupovini. Stari se kupci zadržavaju novitetima i posebnim ponudama, čime se privlače i novi. I još jedna bitna stvar – kupcima treba omogućiti komentiranje proizvoda! Komentari proizvoda potiču druge kupce na akciju i dobar su promotor proizvoda i trgovine.  

 

(foto: pixabay)

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.