Održana „Izložba obrta“ u Sisku

Sisačko-moslavačka županije u suradnji s projektnim partnerima Obrtničkom komorom Sisačko-moslavačke županije i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Sisak,organizirala je u ponedjeljak, 6. lipnja 2016. godine u vremenu od 9,30 do 12,30 sati „Izložbu obrta“ u prolazu između ulice S. i A. Radića i A. Starčevića u Sisku.

„Izložba obrta“ organizirana je u sklopu projekta „Učini obr(A)t“ s ciljem promocije obrtničkih zanimanja odnosno obrtničko/poduzetničke kulture. Izlagači su bili obrtnici s područja Sisačko-moslavačke županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Sisak, Strukovna škola Sisak te Industrijsko - obrtnička škola Sisak.

Gđa Anita SinjeriIbrišević, zamjenica župana je uvodno pozdravila sve sudionike i otvorila Izložbu. Tom su prigodom obrtnici prezentirali svoj rad, a učenici Industrijsko - obrtničke škole Sisak prezentirali su obrazovne programe Škole te kroz praktičan rad prikazali spajanje elektroničkih dijelova.

Učenici Strukovne škole Sisak uredili su okolni prostor pri čemu su praktično promovirali zanimanje ličilac-soboslikar. Također, učenici spomenute škole su dizajnirali su, izradiliradna odjela pod mentorstvom prof. Sanje Tomašinecte održali modnu reviju radnih odjela kojima su promovirana različita zanimanja: soboslikar, kuhar, krojač, frizerka, dimnjačar, …

U nastavku su sudionici mogli vidjeti i modnu reviju, učenica Strukovne škole Sisak - dobitnica nagrada na Državnom natjecanju tekstilnih škola ''Dani odjeće, obuće i kožne galanterije 2016.'': Viktorija Tovernić koja je osvojila 1. mjesto u kategoriji modna kolekcija krojača pod mentorstvom prof. Sanje Tomašinec i Matea Birčić je osvojila 3. mjesto u izradi odjevnog predmeta pod mentorstvom prof. Katarine Kordić.


„Izložba obrta“ aktivnost je projekta „Učini obr(A)t“ koji ima za cilj promovirati poduzetničku kulturu i deficitarna obrtnička zanimanja, ojačati vezu obrazovanja i potreba tržišta rada, potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u deficitarnim obrtničkim zanimanjima te na taj način pridonijeti regionalnom razvoju.
Nositelj projekta „Učini obr(A)t“ je Sisačko – moslavačka županija, a projekt je financiran je sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013. Njegova ukupna vrijednost je 367.002,00 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose292.062,00 kune.
 

 

Free Joomla Lightbox Gallery

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.